Свикват Комисията по отбрана заради експлозията в Полша

Народно събрание

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за това заседание е напрежението след инцидента с падналата ракета на територията на Полша.

Целта на извънредното заседание е народните представители от двете комисии да направят преглед на всички данни и обстоятелства, известни по случая към момента.

За участие в заседанието са поканени министърът на външните работи Николай Милков и министърът на отбраната Димитър Стоянов, ръководствата на Службата "Военно разузнаване" и Държавната агенция "Разузнаване".

Припомняме, че ракети паднаха в Полша, близо до границата с Украйна, вечерта във вторник (15 ноември) и причиниха смъртта на двама души. Все още няма доказателства дали инцидента има връзка с руските ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна, които продължиха през целия вчерашен ден.

Русия отрече изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша. 

Заседанието на комисията ще започне в 14:30 часа. След края му председателите на комисиите по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева ще направят изявление за представителите на медиите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *