ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бойко Борисов: ГЕРБ не е част от “хартиената коалиция”

бойко борисов томислав дончев делян добрев герб

Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. "Ние победихме за пореден път с техния Изборен кодекс, техните машини за гласуване и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни. “Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов изрази мнение, че общественият съвет към ЦИК не трябва да бъде закриван, а трябва да бъде удвоен броят на членовете му. Спорът изобщо не трябва да е по тази тема, смята той. "Трябва да има още хора за максимална прозрачност и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни”, призова Борисов.

"Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава – да го докаже. Няма повод да ни вкарват в тази "хартиена коалиция". Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия”, допълни Борисов.

Томислав Дончев, от своя страна, бе категоричен, че ГЕРБ няма да влиза в "колаборация с партиите на статуквото" и трябва ясно да се определят като "част от реформистките сили".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст