ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трифонов: Вече нечии ръчички ще пипат не само хартиените бюлетини

Слави Трифонов

"В снощната извратения ГЕРБ, ДПС и БСП са върнали хартиената бюлетина. Нещо повече – те практически са премахнали и машинното гласуване, като и него са го превърнали в хартиено гласуване. По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ машините ще изкарват не контролни разписки, а цитирам – "бюлетина от машинно гласуване". Тоест вече нечии ръчички ще пипат не само хартиените бюлетини, а и бюлетините от машинното гласуване". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Facebook.

В поста си Трифонов посочва, че благодарение на ИТН е било прието изцяло машинното гласуване в избирателните секции с над 300 души. Според написаното от Слави Трифонов е било крайно време да се спрат всички шашми с хартиения вот и с мъкненето на чували с бюлетини.

"Включително от депутати, които уж помагат на бременни жени. Секционните комисии пак ще бъркат поголовно при броенето, пак ще драскат по протоколите и пак ще пъхат напечатани незнайно къде хартиени и машинни бюлетини. Кеф! И за да е сигурно всичко – в машината няма да се пази никаква информация за гласуването", написа още Трифонов.

Лидерът на ИТН споменава, че отново ГЕРБ, БСП и ДПС са приели да има видеонаблюдение в избирателните секции, но са решили техническият носител и записът от него да не се предава в ЦИК. Тоест, ако има заснето изборно нарушение, то да няма с какво да се докаже.

Слави Трифонов упреква и "хората на Костадин Костадинов", които се били прибрали в 1:30 през нощта "да спят и буквално са си затворили очите за изнасилването на Изборния кодекс".

Лидерът на ИТН изрази възмущението си, като заяви, че явно много са им пречили в Народното събрание, защото са се борили за поправки в Изборния кодекс, които в момента "с такова безочие и наглост" в момента някои хора тъпчели. "Но пречихме и на "Промяната", щото не искахме нов Борисов, който този път не е от школата в Симеоново, а от Харвард. Сега и за радост на статуквото, и за радост на "Промяната" "Има такъв народ" ги няма в парламента. Там са ГЕРБ и ДПС, там са и "почтените депутати" на "Продължаваме промяната", "Демократична България", и, разбира се – "почтените" депутати на БСП", продължава Трифонов в поста си във Facebook.

В заключение лидерът на ИТН цитира Сенека, който е казал, че рано или късно времето разкрива истината. Слави Трифонов е на мнение, че рано или късно всичко ще стане ясно, като явно визира политиците, които се опитват да заобикалят законите и да потъпкват общественото мнение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст