ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

1536 деца се отглеждат в приемни семейства към края на месец октомври

"Приеми ме"

1536 деца се отглеждат в приемни семейства към края на месец октомври. За месеца новонастанените са 45 а за 77 настаняването е прекратено защото са осиновени, върнати са в биологичните семейства или са пренасочени  в друга социална услуга.

Това показват актуалните данни от ежемесечния анализ на националния екип по организация и управление на проекта "Приеми ме 2015"  на Агенцията за социално подпомагане.

В момента се  анализират случаите на 8 деца, които са изведени от приемни семейства по молба на приемните родители.

Извеждането от приемното семейство на дете и настаняване в друга социална услуга е крайна мярка, но се прилага, след като приемни родители заявяват, че не могат да се справят с отглеждането на децата.

Посочват се и примери.

Момиче на 12 години е вече в център от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Приемните родители са поискали извеждане на детето от семейството заради здравословното му състояние и необходимост от постоянна медицинка грижа.

Момче на 8 години е изведено от приемно семейство и настанено в център от семеен тип заради неприемливо поведение на детето, довело до влошаване на здравословното състояние на приемната майка.

Момиче на 16 години също е изведено от приемно семейство заради бягство от училище и от дома и заради желание за ранно съжителство с пълнолетен.

Две момчета на по 11 години също са отишли в центрове от семеен тип, при единият от случаите заради сериозно влошаване здравословното състояние на приемния родител, а в другият заради агресивно поведение на детето в семейството, нежелание да спазва правилата, създаване на проблеми в училище.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст