ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите ще обсъждат трудовите възнаграждения на медиците

Парламент Пленарна зала

Двама вицепремиери – Лазар Лазаров и Христо Алексиев – ще отговарят на въпроси на народни представители. Това е заложено за днес (18 ноември) в програмата на редовния парламентарен контрол.

Преди това народните представители ще изслушат министрите на здравеопазването и на регионалното развитие – Асен Меджидиев и Иван Шишков.

Искането за изслушване на Меджидиев е внесено от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е във връзка с трудовите възнаграждения на лекарите в болничната медицинска помощ и в спешните отделения.

Искането за изслушването на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му, преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, магистрала "Хемус" и магистрала "Черно море".

Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от БСП. В редовния парламентарен контрол, освен двамата вицепремиери и министрите Меджидиев и Шишков ще участват още деветима служебни министри.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст