Петков: ПП и ДБ трябва да имат общ кандидат за кмет на София

кирил петков

„Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) трябва да имат общ кандидат за кмет на София. Това мнение изрази съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на NOVA. Попитан дали партията му „стяга редици“ за местния вот догодина, той отговори, че най-важното е да има максимално обединение на демократичните общности навсякъде в страната. За София той бе категоричен, че ДБ и ПП трябва да имат общ кандидат. Не пожела да коментира имена, но не отхвърли вероятността за обединение и с формацията „Спаси София“ на Борис Бонев, която скоро обяви, че става партия.

Бих се радвал този път София да има един кандидат, който изповядва демократичните ценности, да се обединят всички, които са против кражбите, против жълтите павета, наредени по грешен начин, против скъпите пейки в центъра на града, каза Петков.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов още миналата седмица отправи призив към "Продължаваме Промяната" да обмислят сериозно възможността за общи кандидатури на двете формации за местния вот.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *