ГЕРБ дава ПП на ЕС, цялата ни енергетика била дадена на офшорка

Делян Добрев

Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с "Джемкорп" (Gemcorp) не е прекратен. Подаваме сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

Това съобщиха на пресконференция Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ.

"Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи", заяви Трифонова, цитирана от БГНЕС.

На пресконференцията тя оповести данните, като добави: "Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен".

И още: "Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с "Джемкорп" е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера. Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР".

Делян Добрев съобщи, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция "Конкуренция" и главна дирекция "Енергетика" на Европейската комисия.

Трифонова допълни, че ще искат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

"Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата "Джемкорп". Проследяваме и други министри и министерства от кабинета "Петков". Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. ПП бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание", заяви Даниел Митов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *