ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разрешиха въвеждането на лимит върху износа на злато от Русия

Злато - рубли - Русия - златен стандарт

Министерството на финансите на Русия няма да забранява сделките за покупка и продажба на благородни метали на вътрешния пазар, но обмисля „в бъдеще“ въвеждането на лимит върху износа на злато от страната. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на ведомството.

"Ограниченията в бъдеще могат да засегнат износа на благородни метали от физически лица, само ако обемът му надвишава допустимия", коментират от Министерството на финансите.

В същото време замразяването на сделки с благородни метали на вътрешния руски пазар в момента "не се обсъжда", уточнява агенцията. „Не се обсъждат ограничения или замразяване на сделки за покупко-продажба на злато, нито за физически, нито за юридически лица. Министерството на финансите на Русия, напротив, се стреми да развие пазара на благородни метали и да превърне златото в пълноценен пазарен инвестиционен продукт“, уточняват от пресслужбата на министерството.

На 2 март руският финансов министър Антон Силуанов посъветва руснаците да инвестират в злато вместо в щатски долари. Според него световната резервна валута е по-волатилна и не може да се конкурира с ценните метали.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст