ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Безчет нелегални бежанци кръстосват из страната

мигранти

Нелегални бежанци щъкат надлъж и нашир из страната. МВР съвсем се ошашави да ги гони и задържа, а няма изгледи това скоро да приключи. Днес на пътя между Чирпан и Стара Загора полицията преследва бус, натъпкан с мигранти, който катастрофира. По първоначални данни в него е имало 24-ма бежанци.

Бусът е бил засечен край Чирпан, като водачът не е спрял на вдигната от униформените "стоп-палка". Последвало е гонка, при която шофьорът е загубил контрол над буса, той се е завъртял на пътя и е спрял.

Оказа се, че за пореден път зад волана е седял украински гражданин. Трафикантът е пострадал леко, няма други ранени при инцидента. На мястото се извършва оглед в присъствието на прокурор от Окръжната прокуратура в Стара Загора

Рано днес сутринта и столичната полиция се отчете със заловена партида нелегални мигранти. Около осем часа сутринта е бил спрян автомобил за рутинна проверка и в него са открити 16 мигранти от Сирия. Микробусът,  в който пътували, е със сръбска регистрация, а шофьорът също заявил, че е сириец.

Очевидно служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е прав, когато преди няколко дни обяви, че трафиканти от Италия, Полша, Латвия, Беларус и други държави се насочват към България , за да прекарват мигранти. МВР променя постоянно тактиката за противодействие в борбата с трафика, защото и „каналджиите“ променят постоянно своята, каза Демерджиев. Причината според него е в ниските наказания за трафик на хора. От приключили 2485 дела за трафик през 2021-2022 г. само по 158 от тях има наложени ефективни наказания, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст