ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зам.-министър иска държавна подкрепа за борба с дезинформацията

международната конференция „Предизвикателства пред регулацията – дезинформацията медийна грамотност и устойчива дигитална среда“

"Трябва да сме подготвени за бъдещето. Заедно, споделяйки опит, може да постигнем по-добри резултати в използването на Изкуствения интелект."

Това заяви заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов. Той взе участие в международната конференция "Предизвикателства пред регулацията: Дезинформация, медийна грамотност и устойчива дигитална среда", организирана от Съвета за електронни медии и завършваща днес, 25 ноември, след като продължи два дни.
  
Пред медийните регулатори на страните от Балканския регион Кирилов подчерта, че за използването на изкуствения интелект в борбата с дезинформацията е необходима активна държавна подкрепа и разработване на стратегия за неговото внедряване. 
  
"Общественият диалог е ключов фактор, който спомага за изграждането на доверие и формулирането на устойчиви политики за активно взаимодействие между разработчиците и потребителите на изкуствен интелект", заяви още заместник-министърът. 
      
Кирилов определи като предизвикателство предоставянето на надеждна информация за всички потребители в интернет. Той отбеляза, че крайната цел е противодействие на дезинформацията, незаконното съдържание и речта на омразата, разпространявани в мрежата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст