ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Българските граждани няма да бъдат на студено през тази зима

Гълъб Донев

Депутатите обсъдиха и приеха днес законопроекта, с който се удължава действието на бюджетите на Здравната каса, държавното обществено осигуряване и държавния бюджет.

Извънредното заседание на НС започна с 30-минутна закъснение – с почивка, през която се даде възможност на премиера Гълъб Донев и на двамата министри – на труда и на финансите, да дойдат в парламента.

От парламентарната трибуна премиерът Гълъб Донев обяви, че служебното правителство е решило всички заварени кризи. Той отговори на критиките, че кабинетът отказва да води политика по доходите и практически ги замразява с т.нар. удължителен закон.

Според премиера служебно правителство няма право на собствени политики и затова е предложило запазване на приетите от Народното събрание в настоящите бюджетни закони. В същото време вече е намерено решение за множество проблеми, допълни Донев.

"Български граждани, вие няма да бъдете на студено и тъмно през тази зима, защото това го гарантира служебното правителство с договорите за доставки, които организира, прозрачни търгове за доставките на газ, цената на газа беше намалена и българските потребители, както битовите, така и бизнесът, ползват най-евтиния газ в Европа", заяви той пред началото на обсъжданито по същество на законопроекта за удължаване на действието на бюджета за 2022 г. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст