ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ-СДС ехидничат след решението на КС за пътните фирми

Петя Аврамова

По повод произнасянето на Конституционния съд, че е противоконституционно решението на 47-ото Народно събрание, с което беше разпоредено да бъдат платени половината от парите по договорите за пътно поддържане, депутати от ГЕРБ-СДС коментираха, че това е поредното доказателство за погазване на Конституцията на България.

Бившият регионален министър от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова

 

 

 

 

Ние виждаме в него поредният опит за погазване на Конституцията на България – първо обявило за противоконституционно двойното гражданството на Кирил Петков министъра на икономиката, на второ място обяви за противоконституционно решението на шефа на КЕВРи третото скандално решение е това, скоето народното събрание се намества в изпълнителната власт – в регионалното министерство – в мотивите четем з агрубата намеса н аНародното събрание, което е иззело правомощия за плащане на сертифицирани и одобрени дейности в тяхната цялост като качество и обем, които са приети от Агенция Пътна инфраструктура и народното събрание със свое решение блокира плащането на тези дейности. Като мотив е посочено е, че направено разделение между различните фирми – народното събрание взима решение на някои фирми да плати на 100% , а на други – 50%. Тази груба намеса в работата на АПИ ще носи има щети и върху бюджета, защото всички, които са извършвали дейности –и по закон им се дължат плащнаия, могатда осъдят държавата.

Ненков – видно е, че има все още институции, които бранят правовата държава и върховенството на закона конституционния ред – ние предупреждавахме колегите от тогавашната управляваща коалиция, че с това решение грубо погазват чл. 4?/8 от Конституцията на република България – как така през парлраментарна комисия, независимокоя е тя – ще се извършват проверки плащания по вече дължими суми на контрагенти на АП. И от продължаваме промяната е добре да се засрамят.

Александър ненов – управлявали са некомпететно

Намесва се в частни компании и лишава компаниите то възможнст да обжалват по съдебен ред. Най-тъжното нещо е че ние загубихме време – всяко нещо вече струва скъпо, и Нанков засегна въпроса за моралната отговорност – всеки от нас пътува по пътищата и това, което беше оставено по време на ББ – няма помен нито от мостове, тунели, и сам опразни приказки – и никаква морална или икономическа отговорност не могат да я понесат.

В предложението/становището на Настимир Ананиев е имало предложение за плащане на 100 процента на 2019 е платено – пълен хаос – платено е вече 100 – и им се предлага да се плати отново. Попитайте г-н Ананиев – кой му даде този списък от фирми и на каква база – той е вносител на този доклад. Защо този списък с фирми – Александър.

Не вярвам, че той сам си го е измислил – на едни фирми ще плащаме 50, на други – 100 процента. На някои от тези, които им е платено – на други се предлага да им се плаща, при положение, че не са свършили работа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст