ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Алла Пугачова закри и последната си компания в Русия

Алла Пугачова

Алла Пугачова закри и последната си компания в Русия. Става дума за ABP, за чиято съдба стана ясно от данните от системата SPARK.

В началото на октомври Алла Пугачова замина за Израел, където вече замина съпругът й Максим Галкин, обявен от Министерството на правосъдието за чуждестранен агент.

Фирмата ABP работи в сферата на радиоразпръскването, в областта на звукозаписа и в издаването на музикални произведения. Молбата за ликвидация на дружеството е подадена на 23 ноември.

Алла Пугачова притежаваше 100% от компанията. Генерален директор на ABP е Елена Чупракова. След началото на военната операция съпругът на Алла Пугачова Максим Галкин изнесе концерти в Израел и прехвърли средства, получени от тях, на украински бежанци. През септември Максим Галкин беше признат за агент на чужди служби.

На 18 септември Алла Пугачова публикува пост, в който разкритикува военната операция в Украйна и поиска в знак на подкрепа към съпруга си и тя да бъде призната за агент на чужди служби. През октомври стана ясно, че песните на Алла Пугачова вече не се излъчват в ефира на Руското национално радио и на други радиостанции. Някои от тях обясниха това свое решение с обяснението, че Алла Пугачова няма нови песни, "които да отговарят на текущите нужди на публиката".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст