ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По-високо възнаграждение за членовете на СИК

Парламент Десислава Атанасова Петър ПЕтров

Депутатите решиха, че ще има увеличаване на възнаграждението на членовете на секционните избирателни комисии с една четвърт. На предишното гласуване предложението беше отхвърлено.

Петър Петров от "Възраждане" обяви от трибуната на Народното събрание, че 85 лв. са крайно недостатъчно възнаграждение за членовете на СИК, тъй като тяхната ангажираност не е само в един ден, а се свежда до 4-5 дни работа. Добави, че най-разумно би било да има увеличение на възнагражденията им.

Петров бе категоричен, че членовете на СИК заслужават повече пари и поясни, че тяхната организационно-техническа работа ще се увеличи, особено след връщането на хартиената бюлетина. 

След това предложението беше гласувано.

Мирослав Иванов от ПП предложи разискванията да продължат на следващото пленарно заседание, а днес НС да продължи с втора точка от дневния ред, а и именно – Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Негов вносител е Драгомир Стойнев от БСП.

Заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев предложи да се продължи в този конструктивен дух да се гледат и промените в Изборния кодекс.

Предложението на Мирослав Иванов не бе прието – подкрепиха го 93 гласа "за", 122 бяха "против" и нито един въздържал се. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст