ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП поиска отлагане на обсъжданията по Изборния кодекс

Парламент Мирослав Иванов

След гласуване на първите 16 параграфа, "Продължаваме промяната" поиска отлагане на разискванията по Изборния кодекс за днес. Те бяха дискутирани близо 11 часа миналия петък (25 ноември). Искането беше на Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". "За" гласуваха 93 -ма народни представители, а 122-ма бяха "против".

Иванов предложи парламентът да продължи с проект на решение за изменение на решение на Народното събрание, с което се възлага на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Аргументът му бе, че тази точка е важна за хората и е в синхрон с дневния ред на обществото.

"Парламентът трябва да започне работа по нещо, което ще се отрази пряко върху живота на българските граждани", обясни Иванов.

Йордан Цонев от ДПС пък направи обратното предложение. Поиска депутатите да продължат с промените в Изборния кодекс. "На първо четене сме успели да гледаме почти всички данъчни закони, така че през следващите около 20 дни ще можем да приемем окончателно всички тях на второ гласуване", обърна се той към колегата си от "Продължаваме промяната".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст