ПП: С подкрепата на ДБ сме готови да предложим правителство на малцинството

Парламент Кандидати за управители на БНБ Андрей Гюров

Председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров е изпратил писма до председателите на парламентарни групи, за да ги покани на Председателски съвет утре.

На него трябва да се обсъди графика за приоритетно разглеждане на законопроекти, свързани с  Плана за възстановяване и устойчевост, увеличаване на пенсиите и на минималната работна заплата, създаване на механизъм за разследване на главния прокурор и други.

От ПП настояват всички парламентарно представени формации да застанат зад призив към президента Румен Радев да осигури достатъчно парламентарно време преди връчване на втория мандат, “за да могат политическите групи в 48-ия парламент да покажат чрез делата си в зала дали са готови да работят за редовен кабинет или искат да тласнат страната към нови избори”. 

С втория мандат ПП с подпретата на ДБ сме готови да предложим правителство на малцинството с ясни приоритети, се казва в писмото. Приемането на тези законопроекти биха дали гаранции за възможноста за реализиране на кабинет с втория мандат.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST