Бойко Рашков е отказал да получи призовка

Бойко Рашков

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е отказал да получи призовка за разпит. Това съобщават от Софийската градска прокуратура.

Искането за разпит е по повод твърдения на настоящия депутат от “Продължаваме промяната”, свързани със строежа на автомагистрала “Хемус”. Държавното обвинение иска Рашков да разкаже онова, което му е известно, за договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на автомагистралата.

От прокуратурата уточняват, че още на 2 декември е направен опит на Рашков да бъде връчена призовката, но той отказал да я получи.

От прокуратурата посочват още, че явяването на Рашков пред прокурор и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, както и че законът им дава право да разпоредят принудителното му довеждане и да му наложат глоба до две хиляди лева.

Припомняме, че в края на ноември, в интервю за Нова телевизия, Рашков заяви, че има доказателства за огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми.

Тогава бившият вътрешен министър обяви: “Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел. И това, което съм казал, е, че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа. Хората са живи и здрави”.

Рашков поясни и че в известна степен става въпрос за оперативна информация, която се съдържа в някои материали. По думите му има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми.

“Парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на АМ “Хемус”, а за закупуване на скъпоструващи луксозни имоти в София”, обяви тогава Рашков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *