ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Митов: ДБ може да се превърне от ремарке на ПП във влекач

Даниел Митов

Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули, смята депутатът от ГЕРБ

„Все още не е ясно на кого ще бъде даден третия мандат, но ако отиде при „Демократична България“, то те ще имат възможност от ремарке на „Продължаваме промяната“ да се превърнат във влекач, във фактор, който може да бъде носеща конструкция на едно носещо управление“. Това заяви пред bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор, така че България да има редовно управление“, каза още той.

Според Митов 3 млрд. лева са били източени от джоба на българските граждани заради цените на петрола у нас при управлението на “Продължаваме промяната”.

“”Демократична България” трябва да признае, че при управлението на Кирил Петков и Асен Василев те са участвали в управление, при което е имало елементи с корупционен характер”, заяви депутатът от ГЕРБ.

Той уточни, че формулата за редовен кабинет трябва да бъде измислена от мандатоносителя, а от ГЕРБ са готови да участват в сериозен разговор, който да е изчистен от обвинения и сочения с пръст.

„ГЕРБ се превърна в мотор за ясни промени като излизането от ситуацията със Северна Македония, даването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, решението, което прие парламентът за еврозоната и много други подобни неща“, заяви Даниел Митов.

„Ако искаме да направим съдебна реформа, то този процес трябва да бъде сериозен, мащабен и холистичен – от начина, по който образуваме юристи, през следствието, прокуратурата, до съда. Всички тези компоненти трябва да се разглеждат съвместно, а не просто да пипаме тук и там – както бяха тръгнали в старото правителство – да си нагласят определени персонажи“, посочи още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст