Полицай Каленски би рекорд за отказани подкупи

Полицаят Алек Каленски три пъти до сега е получавал предложение за подкуп и три пъти е отказвал – това стана ясно, след като той отказа да вземе рушвет от 10 хиляди евро и златен часовник, предложени му от сирийски гражданин. Това се е случило след като тестът на чужденецът е доказал употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин.

 Полицаят, заедно с неговата колежка Елена Симова се отзовали на сигнал за възникнал скандал на пътя на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“ в столицата. На място е трябвало да се тестват водачите за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той моментално е арестуван и вкаран с белезниците в патрулната кола. Чужденецът се оплакал, че ръцете го болят и поискал те да бъдат разхлабени.

“В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към човека да му сваля белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крак към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската книжка”, обясни още полицаят.

Полицаят незабавно е докладвал случая. След като е била уведомена дежурната част, на място пристига екип на дежурна оперативна група към Пето РПУ, които преброяват парите и установяват, че сумата е 10 000 евро.

Сириецът направил втори опит да подкупи униформените докато е транспортиран към ВМА за кръвна проба. Тогава той им предложил 3 000 лева и златен часовник.

Задържаният мъж има български документи със статут на бежанец. “Той говореше и перфектен български, именно на наш език ми предложи подкупа”, обясни още Алек Каленски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST