НС ще приеме окончателно промените в Закона за пътищата, свързани с винетките

пътища

Нанков: ГЕРБ е внесла искане за проверка на пътища, разплатени от Шишков

Промените в Закона за пътищата, свързани с уведомителния режим за изтичането на срока на винетките, ще бъдат окончателно приети до края на този парламент. Текстовете, които се очаква утре да влязат в пленарната зала, регламентират, че за едногодишен стикер ще има известие в 14-дневен срок преди изтичането му, както и второ предизвестие в двудневен срок. Въвежда се и уведомление за тримесечните винетки – то ще бъде два дни преди изтичането им.

Поправките предвиждат още и таван на нарушенията при използване на републиканската пътна мрежа без винетка, обясни депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов.

“Максимум три наказания за максимум 900 лева. По този начин за в бъдеще ще ограничим казуса “Пролеша”. Беше прието решение тези промени да влязат в сила от 1 юни 2023-та година, тоест след четири месеца”, посочи Стоянов.

По повод поправките от ГЕРБ заявиха, че това е справедливост за 2 милиона граждани, които са плащали прекомерни глоби. Те обаче настояват за проверка на пътищата, ремонтирани през последните 2 години от служебния кабинет.

 “Тъй като не вярваме на обективната преценка и обективните проверки, които се извършват от Агенция “Пътна инфраструктура” и новата бухалка на служебната власт и специално на министър Шишков – ДНСК, ще искаме да бъдат проверени пътища, възлагани или изпълнявани в последната година и разплащани от Шишков, тъй като нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата “основен ремонт”, но са възлагани от същия този Шишков и от редовния кабинет “Петков” с довод “текущ ремонт и поддръжка”, коментира Николай Нанков от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *