Проф. Минеков предаде министерския пост в културата на приемника си Найден Тодоров

Досегашният служебен министър на културата проф. Велислав Минеков предаде на своя приемник Найден Тодоров копие от Манасиевата хроника, която по традиция се предава при смяната на поста във ведомство. Минеков изрази задоволство, че на поста го сменя именно Найден Тодоров

“Щастлив съм, дами и господа, че идва един наистина достоен човек на това място. Убеден съм, че той ще се справи. Напълно съзнателно мога да кажа, че той е достоен и че той е най-точният, който можеше да бъде посочен за министерството. Бедата е, че господин министърът го очаква серия от трудности, преодоляват се. Моля, господин министърът да се пази от хвалбите. Похваленият министър не е добър министър. Критиката ще бъде всеки ден. Тя ще бъде от всички посоки”, посочи Минеков.

Новият служебен културен министър Найден Тодоров от своя страна заяви:

“Има много работа да се върши. В културата винаги има много работа да се върши и в културата работата никога не е свършена, защото там работата е процес и най-страшното е, че това министерство носи едно име, което ние не го осъзнаваме. Ние наричаме министерството Министерство на културата, а се занимаваме основно с изкуства и с наследство, но всъщност културата е не само това. Културата е начинът, по който поздравяваме хората на улицата. Културата е начинът, по който се държим един с друг”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST