Даниел Лорер: Учебниците ще станат безплатни, когато има бюджет

Парламент Даниел Лорер

Когато поиска, 48-ият парламент успя да направи някои хубави неща за хората. Точно “Продължаваме промяната” успя да накара тези неща да се случат. Грижих се за баба си преди да почине и обиколих много болници с нея. Виждали сте как изглеждат болниците. Трагедия е. Няма лекари в тях. 48-ият парламент се съгласи заплатата на лекарите да стане 2 100 лв. Ето един прост пример какво свърши 48-ото Народно събрание. Наш неуспех е, че не успяхме да убедим служебното правителство да внесе бюджет. Така Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ обобщи работата на 48-ото Народно събрание в интервю за БТВ.

“Учебниците ще станат безплатни, когато има бюджет”, добави той. 

Лорер смята, че този парламент не е свършил най-важната работа: да въведе контрол върху главния прокурор.

“Без контрол върху обвинението, няма как да се придвижим напред. ГЕРБ и ДПС имаха чудесна възможност да кажат, че са разбрали, че от 2009 година е трябвало да бъде направена съдебна реформа, за да заработи парламентът, но те се разтакаваха. Как да им повярваме, че сме на една страница?”, попита риторично той.

“Веднага щом резултатите излязоха, казахме, че приемаме избора на българския избирател. Бяхме втора, а ГЕРБ бяха първа политическа сила. Когато бяхме ние, застанахме смело и направихме коалиция. Твърдо вярвам в бъдещето на България и че всички политически сили в България искат да работят за това бъдеще: за здрава икономика и справедливост за всички хора. Преди появяването на “Продължаваме промяната”, това бяха само думи. БСП говореха за социални мерки, нищо не се правеше. ГЕРБ говореха за съдебна реформа, но нищо не правеха”, коментира още Даниел Лорер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST