След “Банкеръ”, и “Sun”писа за метавселената на Интерпол

Британският таблоид “Sun” оказва се, че върви по стъпките на “Банкеръ”, след като тази седмица оповести новина, за която сме писали още на 25 октомври 2022 година. Според таблоида, Интерпол скоро ще може да обикаля метавселената в търсене на киберпрестъпници, като се внедри в чисто новия виртуален свят на Марк Зукърбърг.

“Sun” цитира изказване на генералният секретар на Интерпол Юрген Щок пред BBC, в което той коментира нововъведението в международната полицейска организация: “Престъпниците са изтънчени и професионалисти, които много бързо се адаптират към всеки нов технологичен инструмент, който е на разположение за извършване на престъпления. Ние трябва да реагираме достатъчно бързо на това. Понякога законодателите, полицията и нашите общества малко изостават. Виждали сме, че ако закъснеем, това вече се отразява на доверието в инструментите, които използваме, и следователно на метавселената. В подобни платформи, които вече съществуват, престъпниците ги използват”.

За намерението на Интерпол да използва вертуалния свят на Зукърбърг за целите си, “Банкеръ” информира в материала “Интерпол пусна своя метавселена” от 25 октомври 2022 година. В дописката се посочва, че метавселената на организацията е в облачната платформа на институцията и се използва както от нейни служители, така и от представители на други служби. Interpol Metaverse е 3D модел на централата на организацията в Лион и може да се “посети” с очила за виртуална реалност, като в нея потребителите могат да взаимодействат помежду си чрез аватари.

В публикацията ни се уточняваше, че засега метавселената се използва за срещи и разговори между хора на големи физически разстояние помежду си, както и за обучения. Метавселената ще се използва за работа от разстояние, събиране и описване на доказателства от местопрестъпления, експерименти с различни нови методи и техники, виртуални полицаи и агенти, които да са по-добре подготвени за възхода на метавселените и неизбежното им използване и от престъпници, се посочва в материала на “Банкеръ”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST