Ахмед Ахмедов: Бихме подкрепили всеки с ясна програма за излизане от политическата криза

“Одеяла, печки и агрегати са най-необходими на пострадалите от земетресението”

“Там температурите достигат до -19 градуса”

Бихме подкрепили всеки с ясна програма за излизане от политическата криза. Това заяви пред БНР Ахмед Ахмедов, който е заместник-председател на ДПС.

„Най-важното в момента е да се сложи край на тази криза. Това минава през излъчването на сериозен кабинет. ДПС е единствената партия, която е в постоянна готовност за избори“, допълни той.  

48-то НС постави едно добро начало на диалог, посочи Ахмедов и призова останалите политически партии да не правят кампании на гърба на ДПС. Той напомни, че партията му е с ясно изразена евроатлантическа ориентация.

Нашите кампании винаги са били под знака на доброто, напомни Ахмедов.

„Преди всичко сме хора. Искам да благодаря на всички, които работят безвъзмездно в нашите щабове и помагат за реализирането на кампанията в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Те са около 1500 човека. Искам да благодаря и на всички български граждани, които са дарители. Те са от всички етноси“, каза още той.

Ахмед Ахмедов е координатор на благотворителната кампания.

„Тя се оказа много сериозна. Всички щабове на ДПС се превърнаха в дарителски пунктове. Извозваме помощта до Одрин. Успяхме да изпратим над 35 тира. Те превозиха над 21 хиляди одеяла, тонове храни-основно консерви и варива. Изпратени са и 102 тона дрехи. В помощта има също химически препарати и неща от първа необходимост“, разкаца той.

Ахмедов призова да се даряват още одеяла, печки и агрегати.

„Защото там през нощта температурите достигат до -19 градуса.  Хората нямат топли дрехи и завивки. Печките може да са газови или електрически“, поясни зам.-председателят на ДПС.

Има и дарителска сметка, посочи той. „По нея са постъпили дарения на стойност над 700 хиляди лева“, уточни Ахмедов.

От ДПС вече са осигурили 600 палатки за нуждаещите се. Работят и по осигуряването на 5000 легла.

В района на бедствието има много български изселници. Днес в Адана ще пристигне екип на ДПС, каза Ахмедов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *