“Възраждане” настоява за едно онлайн заявление за гласуване в чужбина от един IP адрес

БТА Пресконференция Възраждане Петър Петров Цончо Ганев Йовка Димитрова Костадин Костадинов Николай Дренчев Иво Русчев

Възраждане” настоява Централната избирателна комисия да ограничи броя на подаваните онлайн заявления от един IP адрес в чужбина“. Това заяви по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Петър Петров заместник-председател на “Възраждане”.

Той информира, че са подали сигнал в прокуратурата за това, че има манипулации на изборния процес. Също така посочи, че в последната една година се е забелязвало драстично увеличение на онлайн заявленията, които се подават за откриване на секции в една държава, извън пределите на Европейския съюз и съобщи, че от 48 IP адреса са подадени над 11 хиляди заявления, а само от едно IP са подадени 1053 заявления.  

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов коментира, че българската държава е заложник на няколко IP адреса. “Ние знаем, че тези заявления са пускани от София, от района на църквата “Св. Неделя“, каза той.

Петър Петров разясни, че ЦИК може със свое решение да уреди подаването на онлайн заявления да става от IP адрес, който се намира извън страната и броят на приетите заявления да бъде ограничен до един. 

“От “Възраждане” настояват ЦИК да забрани подаване на онлайн заявления за гласуване в чужбина от български IP адреси. От партията ще обжалват постановлението за отказ от образуване на наказателно производство на СГП”, добави още Петров. 

Костадин Костадинов коментира и новия списък от санкционирани лица по закона “Магнитски“ като го определи като “брутална намеса” във вътрешните работи.

“Дали някой български гражданин е прескочил границите на закона или не, трябва да решава българската държава. Прокуратурата трябва да бъде реформирана, но това е наша вътрешна работа, не бива някой друг, отвън да ни казва какво да правим”, посочи Костадинов. 

По думите му списъкът “Магнитски” всъщност е просто един инструмент, който действал на принципа: “Казвам ти дъще, сещай се снахо!”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *