БЗНС подкрепи коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България”

Министерски съвет - Николай Ненчев

“Политическа партия БЗНС е носител на 123 – годишна традиция за мир, европейска ориентация, демократични ценности, власт в ръцете на народа, зачитане и равенство на човешките права.

От създаването си Съюзът е играл важна роля в политическия живот на страната, особено в съпротивата срещу налагането на комунистическия режим”, съобщиха от партията. 

“Воден от своите непреходни принципи, ценности и програма, на свое заседание УС на БЗНС реши в предстоящите избори Съюзът да подкрепи коалиция “ ПП – ДБ”, казват още от там.

“Вярваме, че с общи усилия ще постигнем националния идеал на нацията ни – равноправие и просперитет, като активен член на ЕС и НАТО, съблюдавайки евроатлантическите ценности, които винаги сме отстоявали през годините”, завършва съобщението на БЗНС.

Припомняме, че през февруари 2021 г. БЗНС влиза в “Патриотичната коалиция – Воля и НФСБ”, от партията пък подкрепиха проф. Герджиков и полк. Митева на президентските избори през 2021 година. За изборите през октомври 2022 г. в Плевен, БЗНС заяви подкрепа за кандидатската листа на “Демократична България – Обединение”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *