Нинова похвали ВКС, че не е позволил да се извършва смяна на пола

Корнелия Нинова

Вчера (20 февруари) Върховният касационен съд реши: “Действащото право в България не предвижда възможност съдът да допусне промяна на данните относно пола, името и единния граждански номер в актовете за гражданско състояние на молител, който твърди, че е транссексуален“. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във “Фейсбук”.

Искам да попитам привържениците на Истанбулската конвенция и джендър идеологията следното: “Уважавате ли върховенството на закона?“, пита тя.

Чух много обвинения срещу БСП и мен в частност, че темата не е важна и актуална. Ако е така, защо само преди дни Европейският парламент прие резолюция, с която призовава държавите членки ВЕДНАГА да приемат Истанбулската конвенция, както и възможността Съветът да я ратифицира от името на всички, макар и да не са съгласни?”, заявява още Нинова.

“Имаме ли сили и характер да кажем ясно: за нас българите децата и семейството са ценност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко. Поздравления на ВКС за решението”, завършва лидерът на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *