От „Възраждане“ също се обявиха против решението на ЦИК

БТА Костадин Костадинов

От „Възраждане“ също са категорично против решението на ЦИК за общо вписване на машинния и хартиения вот в изборните протоколи. Пред Дарик радио лидерът на партията Костадин Костадинов коментира, че решението дава възможност за изкривяване на изборния резултат.

“Когато се записват отделно, можем да разберем дали действително основният аргумент на привържениците на т.нар. хартиената коалиция – че по-голямата част от избирателите предпочитат хартиеното гласуване, е верен. Аз подозирам, че не е така”, смята той.

“Дори да не са два отделни протокола, ако има изрично разделение на гласувалите в протокола за това колко са гласували с хартия и колко – с машина, е по-малка вероятността от опити за фалшификация на гласуването”, допълни още той.

По думите му доверието в изборния процес е разрушено безвъзвратно от десетилетия насам.

“Ако някой си мисли, че на 2 април ще допуснем манипулации, да се крадат гласове, да се гонят избиратели от секциите, дълбоко се лъже”, заяви той.

“Да напомня, че „Възраждане“ от година и половина присъства в българските парламенти, но няма представители в ЦИК. ПП също няма. Интересно е, че когато предложихме поправка в изборния кодекс да имаме възможност да имаме представители в ЦИК, ПП не ни подкрепиха, затова сега берем плодовете на това съглашателство с ГЕРБ, ДПС и БСП”, каза още Костадинов.

По-рано стана ясно, че коалиция „Продъжваме промяната – Демократична България” ще сезират Административния съд за решението на ЦИК за общо вписване на вота от хартия и машина в секционния протокол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *