ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За българските гимнастички на Гран при в Естония – 14 медала

Националният отбор по художествена гимнастика се завръща с пълна кошница медали от първия си международен старт за годината.

Девойките и жените спечелиха 14 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала на международния турнир “Miss Valentine” и Гран при в Тарту, Естония.

Четири българки взеха участие на Гран при Тарту – Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Татяна Воложанина. Турнирът бе спечелен от украинската гимнастичка Виктория Оноприенко. Стилияна Николова се пребори за сребърния медал в многобоя, а третото място бе за друга украинка – дебютантката Полина Хороднича.

Две титли донесе Стилияна Николова от финалите на топка и бухалки, а Боряна Калейн стана първа на лента. Златото на обръч беше за Оноприенко.

Боряна Калейн

Татяна Воложанина се окичи със сребро на топка, а Ева Брезалиева и Калейн извоюваха бронзови медали,  съответно на обръч и бухалки.

В съпътстващия турнир “Miss Valentine”, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова  заеха второ място в отборното класиране, като отстъпиха само на украинския отбор .

Елвира Краснобаева, която блестеше с много силни и красиви композиции, се окичи с два златни медала от финалите на обръч и топка. Никол Тодорова спечели бронз на лента и стана четвърта на бухалки.

Елвира Краснобаева

Ансамбъл девойки, водени от треньорките си Кристина Илиева и Жанина Иванова, стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка в многобоя и на финала на пет топки, а в съчетанието с пет въжета спечелиха сребърен медал.

Ева Емилова, Андреа Иванова, Габриела Пеева, Ванеса Емилова, Красимира Иванова и Цветейоана Пейчева показаха изключително трудни и оригинални съчетания, с които ще атакуват призови класирания на европейско и световно първенство за девойки тази година.

Росица Рускова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст