Кабинетът избира председател на Съвета за икономически анализи

Министерски съвет

Утре, 1 март, ще се проведе редовно заседание на Министерския съвет, където ще бъде разгледан проект на решение за определяне на председател на Съвета за икономически анализи. 

В дневния ред е заложен още проект на решение за изменение и допълнение на Решение № 711 на Министерския съвет от 2022 г. за одобряване на списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране. Ще се разглежда и проект на решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

В утрешния ден ще бъде обсъден и доклад за одобряване проект на споразумение за държавен кредитен рейтинг между Република България и агенция за кредитен рейтинг „Fitch ratings ireland limited spółka z ograniczoną odpowiedzialnością oddział w polsce“. 

Също така ще бъде разгледан проект на решение за подписване на споразумения с Европейската банка за възстановяване и развитие за предоставяне на услуги за подкрепа при изпълнението на проекти, финансирани в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *