Тодоров: Морфов остава режисьор и спектаклите му ще се играят в Народния театър

Александър Морфов остава режисьор в Народния театър, обяви пред БТВ министърът на културата Найден Тодоров.

Той поясни, че Морфов няма да бъде главен режисьор, но с друга заповед се е съгласил неговите постановки да се играят в театъра. Юридически казус няма, според министър Найден Тодоров, който вече се запозна с мотивите за уволнението на Александър Морфов. Според него в заповедта няма противоречия. Морфов освобождава само административната длъжност в театъра, твърди той.

“Аз виждам нещо, което е много особено. Аз виждам един много голям режисьор, който в момента е уволнен дисциплинарно. И това за мен е проблем като човек. Но не виждам нарушение в закона. Александър Морфов остава режисьор, той винаги е бил такъв и спектаклите на Александър Морфов според всичко, което аз знам, ще продължават да се играят в Народния театър”, каза Тодоров.

По-рано днес директорът на театъра Васил Василев заяви, че четири месеца се е опитвал да запази достойнството на Александър Мо,фов и Велислава Кръстева.

Пред Министерството на културата се състоя третия пореден протест в подкрепа на Александър Морфов. Хората настояваха за оставката на Васил Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *