ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Главболгарстрой” иска да купи бизнеса на “Глобал Кънстръкшън”

Строителната компания “Глaвбoлгapcтpoй Интepнeшънaл” AД е уведомила Комисията за защита на конкуренцията за намерението си да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху “Глoбaл Kънcтpъĸшън” АД – София, обявиха от регулатора.

Търговските дейности на фирмите, които участват в тази сделка, са инфраструктурно (инженерно) строителство – ремонт и поддръжка на транспортна (пътна) инфраструктура, енергийна инфраструктура, благоустройствена инфраструктура. Дейностите на групата, към която принадлежи придобиващото предприятие включват и високо строителство.

Съгласно уведомлението от кандидат-купувача не се очаква операцията да окаже негативно въздействие върху съответните продуктово-географски пазари в страната: инфраструктурно строителство / строителство (продуктов пазар) и територията на България (географски пазар).

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция   на  съответния пазар в страната, уточниха от регулатора. Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК, като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя “Глaвбoлгapcтpoй Интepнeшънaл” AД, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, подчертават от антимонополния орган.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст