ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Saudi Aramco и DHL Supply Chain със съвместна фирма за доставки

Държавната петролна компания Saudi Aramco и германската DHL Supply Chain обявиха създаването на съвместно предприятие за доставки и логистика в Саудитска Арабия. За това съобщава Reuters.

Saudi Aramco и DHL Supply Chain решиха да създадат ново съвместно предприятие, което ще се занимава с интегрирани доставки и логистика. Предполага се, че проектът ще започне през 2025 година.

Изданието отбелязва, че съвместното предприятие първоначално ще бъде фокусирано върху Саудитска Арабия с възможно разширяване към други страни. Подобна стъпка ще помогне на клиентите да повишат ефективността на веригата за доставки и да подобрят икономическите печалби.

На 12 март пресслужбата на саудитската компания съобщи, че нетната печалба на Saudi Aramco – най-голямата в света компания за производство и запаси на петрол Saudi Aramco, в края на 2022 г. възлиза на рекордните 161.1 милиарда долара.

През 2021 г. Saudi Aramco отчете печалба от 110 милиарда долара. Т.е. през последната година компанията е увеличила възвръщаемостта с 46.5 процента. Такива резултати бяха постигнати благодарение на високите цени на петрола и обемите на продажбите.

За това Saudi Aramco обяви, че компанията ще инвестира 7 милиарда долара в създаването на ново нефтохимическо производство в Южна Корея. В прессъобщението се добавя, че текущата сума на инвестицията е само част от 30 милиарда долара, които компанията планира да инвестира в южнокорейски проекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст