ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спешно събрание на студентските съвети заради увеличението на семестриалните такси

Представители на Студентските съвети от различни градове се събират спешно, за да коментират предложението за увеличение на таксите за университетите, предадоха от Нова телевизия.

Виктория Палигарова, която учи в Пловдивския университет, споделя, че 27 от 52 университета в страната няма да увеличават семестриалните си такси. “Остават обаче другите 25 университета, в които се очаква увеличение. Ръстът, който ние очакваме, е между 5 и 7%, а не 20, това би било драстично. Има много специалности, освободени от такса. В различните университети са застрашени различни специалности, затова сме притеснени. В събота ще има събрание на Изпълнителния съвет на националното представителство на Студентските съвети, който ще повдигне въпроси за увеличението на таксите“, обясни тя.

До 18 април всички Студентски съвети могат да обсъждат заедно със студентите увеличението на таксите. Те ще се срещат с ръководствата на университетите, за да изразят становището си. Заради демографската криза ВУЗ-овете се притесняват да повишат таксите, за да не отблъснат студентите. Освен семестриалните такси обаче, някои университети ще увеличат и таксите за кандидатстване. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст