ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Авария е спряла три цеха в торовия завод “Неохим”

Непредвидено форсможорно събитие – авария, е спряло цехът за производство на азотна киселина в завода за минерални торове “Неохим” АД в Димитровград, съобщават от дружеството. Това се е случило вечерта на 21 март, според информацията от фирмата.

Аварийното спиране на цех “Азотна киселина” е наложило и непредвиденото спиране и на цех “Амониев нитрат” и цех “Турбо-генераторна станция” поради технологичната обвързаност на тези звена.

Припомняме, че в средата на януари тази година също имаше авария в цеховете за азотна киселина и амониев нитрат заради повреда в трети цех – за амоняк. Работата на цеховете беше възстановена в края на февруари, като ремонтните дейности отнеха повече от месец.

Между 9 януари и 22 февруари заради аварийно спиране не работеше цеха за амоняк на предприятието в Димитровград. Причината бе рязкото влошаване на регламентираните показатели на продукционния амоняк поради възникване на опасност за технологичния режим при постъпването на продукционния течен амоняк в изотермичното хранилище.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст