ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Донев: Лесно им е, критикуват ни от покрива на къщата си от карти

„Можем да заявим ясно пред обществото, че сме готови за изборите. Готови ли са обаче участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят след 2 април?“

Така, с въпрос към участниците в предизборната надпревара, служебният министър-председател Гълъб Донев започна редовното заседание на Министерския съвет.

Сам даде отговор на питането си, уточнявайки, че сега на участниците в предстоящите избори им се струва лесно:

“Всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята къща от карти“, язвително отговори премиерът на критиците си. След това изрази съжаление, че волно или неволно кандидат-депутатите въвличат служебното правителство в предизборната игра с небивалици и лъжи.

„Ние сме служебна власт – как ни наричат – техническо, временно или назначено правителство, е без значение“, добави Донев и упрекна политическите сили, че удобно забравят причината държавата да се управлява от неговия кабинет през последните месеци.

„Неспособността на 48-ото Народно събрание да създаде редовна власт – това е причината да ни предстоят поредни парламентарни избори. Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато избраните в 49-ото Народно събрание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България“, завърши Донев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст