ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бахрейн е отказал разкриване на секция в Манама за изборите на 2 април

Получен е отказ за разкриване на секция за гласуване в Манама, Бахрейн, и това налага промяна в решението на Централната избирателна комисия за определяне на местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната за предстоящия вот. Това стана ясно на днешното заседание на ЦИК.

“Външно министерство ни уведомява, че със своя нота посолството на Кралство Бахрейн в Берлин ни уведомява за отрицателното становище на бахрейнските власти във връзка с отправеното от наша страна искане за разрешение за разкриване на секционна избирателна комисия в град Манама. В крайна сметка формулиран е отказ за разкриване на секция. В случая нямаме избор и би трябвало да вземем решение за заличаване на тази секция”, уточни заместник-председателят на комисията Цветозар Томов.

Министерството на външните работи е пратило до ЦИК писмо с предложения за корекции в първоначално приетите състави на секционните избирателни комисии зад граница, обяви Елка Стоянова от комисията.

“Допълнително ще ни бъдат изпратени предложенията на МВнР за попълване на празните състави. Такива предложения все още не са постъпили. И отделно ни се подава сигнал за това, че в една от комисиите са установили двама души с еднакви фамилии и следва да се извърши проверка дали имат роднинска връзка”, допълни тя.

Със свое решение от 20 март ЦИК назначи съставите на СИК извън страната и обяви незаетите места. От публикуваното приложение към решението стана ясно, че в не малко СИК в чужбина остават незаети позиции, въпреки направените от партиите и коалициите предложения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст