ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зарков: Държавният департамент на САЩ не ни казва нищо ново

Държавният департамент на САЩ не казва нещо, което ние не говорим и не обсъждаме. Неслучайно ние сме предложили толкова закони и толкова промени. Това е една от темите на публичния и политически дебат толкова време. Това заяви пред репортери служебният правосъден министър Крум Зарков във връзка с доклада на САЩ, където в частта за България се констатират “недостатъчни” действия на българските власти за зачитане на човешките права и за справяне с корупцията. Скоро ще имаме парламент, надяваме се той да приеме необходимите закони, добави Зарков.

Правният министър участва в дискусията за изследването на “Юридически барометър”. Акцент е него е наказателната политика и измененията в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Министерството на правосъдието подготвя анализ за преодоляване на проблема с т. нар. дублиране на съставите на престъпления, за които се постановява наказателна и административна отговорност, стана ясно още от думите на Зарков. “Ние правим анализ с помощта на много от хората, които днес бяха тук, за да можем да представим на следващия законодател местата, на които тази инкриминация се дублира. Това е и задача от концепцията за наказателна политика на България, гласувана преди време”, каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст