ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова: Продължава вялата предизборна кампания с обиди и квалификации

Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания“. Това коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в тържествата, посветени на празника на града.

Тя призова партиите, които се борят за доверието на хората, да предлагат решения на най-важните въпроси. “А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със съдбата на българския бизнес”, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова отново подчерта позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от редовно правителство, гласувано от Народното събрание.

Тя коментира и Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо.Призовавам да прекратим тази практика, която започна още с прословутите доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение и да чакаме някой отвън да ни каже кривиците, които безкрайно добре познаваме и знаем самите ние, за да имаме волята да ги решаваме”, каза вицепрезидентът.

На журналистически въпрос относно изпращането на военна помощ за Украйна, Йотова заяви: “Чакаме партиите да се определят по отношение на тези въпроси. Министерство на отбраната стриктно спазва решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна – България ще помага според възможностите си“, заключи тя.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст