ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Янев: “Български възход” ще е с тези, които предложат коалиционно споразумение

“Български възход” ще застане на тази страна, която предложи коалиционно споразумение”. Това заяви председателят на партията, отговаряйки на въпрос с кой би управлявала партията. Той гостува в студиото на Нова телевизия, заедно с един от кандидатите за депутати от партията – Ангела Николова.

Според Янев всички останали варианти на управление биха били задкулисие, а по негови думи от “Български възход” не искали това.

Според него вече е крайно време да има диалог и компромиси от страна на политическите формации. Също така Янев обяви, че в следващите седмици “Български възход” ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете на българите, които разпознават националните интереси.

Попитан къде трябва да застане България в конфликта между Русия и Украйна, той отговори, че страната ни може да е “гласът на мира” в ЕС и да настоява за дипломатическото му решаване. “В миналия парламент подкрепихме решението за даване на оръжие, независимо, че вече имаше мнозинство и нашият глас на пръв поглед нямаше значение за това мнозинство. Ние го подкрепихме, защото сложихме едно допълнително условие: че всяко едно оръжие, което излезе от инвентара на Българската армия, трябва да бъде попълнено”, уточни Янев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст