ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Демерджиев: Цената на един глас за изборите достига до 150 лева

Акциите в страната няма да са инцидентни, те ще продължат да се правят, докато организираната престъпност не отстъпи. Тенденцията е такава, каквато очертах преди кампанията – натискът на купувачи на гласове е по-голям и съответно са повече сигналите и досъдебните производства. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медиите.

Той подчерта, че схемите са от различен характер, но не са чак толкова необичайни. “Схемите са за различни социални услуги – ако не се гласува за определена политическа сила, няма да се получи съответна социална услуга. Засилва се и корпоративният вот, ръководителите налагат на много места как да се гласува. Тези практики се вършат на ръба на закона, затова трябва да реагираме там, където тази граница е прекачена“, посочи още министърът.

Демерджиев разкри, че на места “цената“ за един глас вече достига до 150 лева. Плащанията се правят преди и понякога частично след това, уточни още той.

Вътрешният министър призова хората да подават сигнали там, където смятат, че има нередности, за да може МВР да ги разследва.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст