ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Има заподозрян за бомбените заплахи, зад граница е

Днес до обяд са били регистрирани общо 102 сигнала за поставени взривни устройства в училища в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София. Няма реална опасност, съобщи в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. По думите му служители от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) работят с две партньорски служби по насоки за евентуално лице, съпричастно към заплахите, което е извън територията на страната. Получените имейли са почти идентични, уточни Тодоров.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев до два дни работна група ще изработи общонационална процедура, която ще регламентира стриктно при такива ситуации точните действия, коментира Тодоров и допълни, че в никакъв случай няма заплаха за изборите.

Служителите на МВР работят по близо 400 оперативни и 270 явни сигнала, свързани с изборния процес, има 75 образувани досъдебни производства. Тодоров съобщи, че в пловдивския квартал “Столипиново” днес се проверяват две лица и тефтери с имена, като се установява дали това е лихварска дейност или има отношение към изборите. Всеки един сигнал във всяка една част на страната се проверява, посочи главният секретар.

Главният секретар връчи по два електропреносими пистолета “Тейзър” на представители на всички Районни управления в областта, а служители на сектор “Специализирани полицейски сили” получиха пистолети “Валтер”. Оръжията са част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст