ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МС отпуска допълнително финансиране за БЧК

Дневният ред на заседанието включва обсъждане на нормативни промени в Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за защита на растенията, Закона за особените залози и Закона за авторското право и сродните му права. Промени в правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца също са част от дневния ред на правителственото заседание. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Служебното правителство ще одобри на днешното си заседание допълнително финансиране за обезпечаване дейности на Българския червен кръст. С решение ще се открие консулство на България в САЩ със седалище в град Силвърспринг и с консулски окръг обхващащ територията на щата Мериленд. В същото време ще се отмени решение от 2022 година, с което се разкрива консулство на страната ни в Индия, което обхваща териториите на щатите Пенджаб, Харияна и Химачал Прадеш. 

Кабинетът се очаква да одобри още Национална стратегия за цифрова трансформация в строителния сектор 2030 г., както и пътна карта за нейното изпълнение. 

Министерският съвет ще разгледа проект на решение за определяне на директор и алтернативен директор за България в Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка. 

Началото на заседанието е в 10:00 часа. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст