ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Готови сме да говорим дори с ГЕРБ, но за политики

“Хората трябва да излязат и да гласуват. Единствената възможност да има убедително правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. Отсега заявявам – да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки.” Това заяви пред NOVA съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

По думите му приоритетите на коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България” са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма. “Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях, да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”, подчерта Петков.

Съпредседателят на ПП коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ. “Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме. Разбираме, че България трябва да върви напред. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: “Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”.

Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност. “Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знаем как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността, хем нямахме подкрепа в Народното събрание и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”, увери той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст