ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хванаха пиян шофьор да кара в насрещното по автомагистрала “Тракия”

Къркан шофьор беше спипан докато юрка джипа си в аварийната лента на насрещното платно на автомагистрала “Тракия”. Днес сутринта към 8 ч. оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Пловдив сигнализирал до всички автопатрули, че е забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас.

След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Зонално жандармерийско управление, в района на пътен възел Цалапица бил спрян джип “Хюндай”..

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ. В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на ОДМВР – Пазарджик.

С полицейска заповед той е задържан в РУ-Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство.

Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила.

За други нарушения са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст