ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изпращат лекари по морето заради летния сезон

Служебният министър на туризма Илин Димитров и служебният здравен министър Асен Меджидиев се договориха за подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по Северното и Южното Черноморие. Инициативата се осъществява със съдействието на местната власт по Черноморието и академичната общност в морските градове. Меджидиев уточни, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през летния туристически сезон е обсъждан с областния управител на Бургас Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Министерството на здравеопазването полага огромни усилия, за да подсигури медицинска помощ в отдалечените и малки населени места, подчерта здравният министър. “Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон“, добави той.

Министър Димитров благодари за съдействието и доброто партньорство от страна на Меджидиев, както и за неговото разбиране на процесите в туризма. “Сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга”, изтъкна той.

Осигуряването на допълнителни екипи предприе служебният кабинет миналото лято. В началото на август миналата година десет спешни медицински екипа бяха командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст