Личните вещи на Фреди Меркюри отиват на търг

Почти 32 години след смъртта на световноизвестния британски изпълнител, неговата близка приятелка Мери Остин се готви да пусне около 1500 от неговите лични вещи за продажба.

Черновата със стиховете на We Are the Champions, розови очила, подобни на тези в клипа We Will Rock You, гребенът за мустаци на Tiffany & Co. – всички тези предмети и други могат вече да бъдат купени от върлите фенове на музиканта.

Включително и прословутата му кралска корона и наметало, носени от Фреди Меркюри по време на последното му турне с Queen през 1986 година. Предполага се, по информация на CNN, че двете вещи безпроблемно могат да бъдат закупени за скромната сума от 80 хил. паунда.

Кралските корона и наметало на Фреди.
Кралските корона и наметало на Фреди.

Оказва се, че отговорността по продажбите се пада на международната аукционна къща Sotheby’s. Още тази година личните вещи на британеца, чието рождено име е Фарук Булсара, ще бъдат изложени в редица известни градове, включително Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис и Хонконг. Наред с това заинтересованите купувачи, които няма да имат възможността да видят ценните предмети на живо, ще могат да се възползват от виртуалното им изложение, което е определено за първите дни на септември.  

В интерес на истината, Sotheby’s се сдобиват с „артефактите“ на Фреди благодарение на близката му приятелка Мери Остин: „От много години насам имах честта и привилегията да бъда заобиколена от личните вещи на Фреди, които толкова много обичаше. Ала годините започнаха да минават, а с тях дойде и заветният момент най-накрая да се простя с тях. Решението хич не бе лесно…“ – споделя с въздишка британката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст