ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 20 май 2023 г.

Президентът Радев: За работещо правителство е необходима устойчива политика

Президентът Радев: За работещо правителство е необходима устойчива политика

За да има работещо правителство, е необходимо да има устойчива политика – това каза президентът Румен Радев по повод опитите да бъде сформиран кабинет с първия мандат. 

Търсенето на пет гласа, които да подкрепят правителство на ГЕРБ- СДС Радев коментира така:

“Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария, трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, поставени върху стабилна основа”.

Първият мандат ще бъде върнат от Мария Габриел в 15 часа в понеделник, посочи президентът Румен Радев в Ямбол, където заедно с министъра на спорта Весела Лечева, се включи в спортен турнир по утринна гимнастика.

Асен Василев вижда добри перспективи за втория мандат

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев заяви в Димитровград, че има добри перспективи за втория мандат. Той посочи, че имената на предлаганите от неговата коалиция министри са публикувани още преди две седмици, така че всички партии са имали възможност да се запознаят с тях.

Имаме решение да предложим правителствени малцинството, каза Асен Василев.

Позицята на “Продължаваме промяната – Демократична България” е ясна и заявена още първата седмица след изборите – ние няма да подкрепим правителство с първия мандат. Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

БСП забрани на своите да участват в ново служебно правителство на Радев

Ако се стигне до ново служебно правителство на Румен Радев, членове на БСП да не участват в него. Това решение взе Националният съвет на партията.

Решението е било гласувано по предложение на Георги Свиленски след дебатите по първа точка от заседанието днес, в която се е обсъждала актуалната политическа обстановка и поведението на соцпартията.

Националният съвет препотвърди решението на Изпълнителното бюро и парламентарната група да прекрати преговорите с ГЕРБ-СДС. Второ, възлага на парламентарната група да гласува “против” правителство, предложено от г-жа Габриел. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Г-7 ще преследва руските диаманти, но не забрани търговията им

Планът за идентифициране и проследяване на руските диаманти през границите може да проправи пътя за важна бъдеща забрана за обмена им, твърдят лица, запознати с дискусиите на форума. Досегашните опити за санкциониране на руските скъпоценни камъни в Европа срещнаха съпротивата на държави вносителки като Белгия, които посочват, че подобна мярка само ще пренасочи диамантената търговия на друго място.

Зукърбърг е забогатял с 44 млрд. долара от началото на 2023-а

Марк Зукърбърг заложи изцяло на метавселената през 2022-а с желанието да похарчи колкото трябва, за да доминира виртуалната екосистема. И това му струваше много: време, нерви и загубата на над 100 млрд. щ. долара – поразителен срив за човек, който само преди няколко години беше на третият най-богат индивид в света. От началото на 2023-а обаче милиардерът се съсредоточи върху физическия свят и първоначално оряза разходите в “Мета платформс”, а сега работи по конкурент на “Туитър” на Илон Мъск в реалния живот. Резултатите са обещаващи: личното състояние на Зукърбърг, което се състои в голяма степен от дела му в “Мета”, се е увеличило с около 44 млрд. щ. долара – най-значително от който и да било друг участник в милиардерския индекс на агенция “Блумбърг”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст