ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Siemens e в Топ 10 на най-иновативните компании в света

Сименс / Siemens

Siemens е в челната десятка на най-иновативните компании в света. Това показва най-новата класация на водещата консултантска компания Boston Consulting Group (BCG) “Most Innovative Companies“.

Германският технологичен концерн заема 10-ото място, изпреварвайки значително конкурентите си. Той бележи значителен прогрес в сравнение с миналогодишната класация, когато бе поставена на 20-то място, обявиха от неската компания.

В своя 17-ти годишен доклад, озаглавен “Достигане на нови висоти в несигурни времена”, консултантската компания BCG изследва как водещите компании повишават ангажимента си към иновациите и как те изграждат тяхната устойчивост на икономическа несигурност. Докладът се основава на проучване сред повече от 1000 глобални ръководители по отношение на иновационните тенденции и резултати.

В документа се посочва, че въпреки насрещния пазарен вятър, който изпитаха през 2022 г., технологичните компании продължават да доминират в топ 50, заемайки пет от първите десет места. За трета поредна година Apple държи първото място в класацията. Tesla се изкачва с три позиции до второ място, а Amazon остава на трето.

Докладът на Boston Consulting Group класира компаниите по параметри като производителност, устойчивост на сътресения и способност за по-бързо използване на иновациите за растеж, създаващ стойност. Други важни показатели включват човешки и технологични възможности (включително AI) и култура, основана на иновациите. Като цяло резултатите сочат, че 79 процента от компаниите по света виждат иновациите като един от трите си най-важни приоритета за тази година, а 66 на сто планират да увеличат разходите си като 42 на сто от тях смятат това да е с повече от 10 процента.

Siemens България е част от Siemens AG – глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие вече над 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на интелигентната инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.

Siemens е глобален лидер в областта на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Един от най-големите производители на енергийно-ефективни и пестящи ресурси технологии в света, Siemens е водещ доставчик на системи за производство и пренос на енергия. Компанията е пионер в инфраструктурата и индустриалните решения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст