ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ББР отпуска до 5 млн. лв. на малки и средни предприятия

Българска банка за развитие - ББР

Българската банка за развитие (ББР) започва кредитна програма, разработена съвместно с бизнеса. Новият инструмент ще помогне за ускорено усвояване на средства от европейски и национални програми. При преференциални условия, малките и средни предприятия ще могат да теглят инвестиционни кредити до 5 млн. лв. със срок на изплащане до 6 години.

„Често липсата на ресурс е основание да не може да реализираш успешно и в срок проекта, което също е важно – сроковете в тези процедури са изключително важни”, коментира Васил Тодоров, главен секретар на Българската търговско-промишлена палата.

Председателят на Надзорния съвет (НС) на Българската банка за развитие Росен Карадимов обясни, че смисълът на програмата е, ако малкото или средно предприятие иска да кандидатства по европейска програма, но няма парите, с които трябва да реализирате проекта да получите безвъзмездна помощ.

Също така, банката ще отпуска и необезпечени оборотни кредити до 200 000 лева. Схема, която е призвана да подкрепи фирмите, изпитващи “стартови” затруднения с допълващото финансиране.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст